Mekonomen bilverkstad i Uppsala utför bilservice.

Bilservice Uppsala

Lämna din bil till oss på service. När du servar din bil hos oss får du alltid garanti på utfört arbete, en stämpel i serviceboken samt assistansförsäkring som gäller om olyckan skulle vara framme. Vi hjälper dig med service och reparation så att du kan känna dig trygg på vägarna. Kontakta oss för mer information och för att boka tid för service av din bil.

Lämna din bil på service

När du lämnar din bil på service hos oss på Björklin motor i Uppsala går vi noggrant igenom hela bilen och checkar av alla viktiga funktioner. Att regelbundet låta kunniga bilmekaniker serva din bil är en bra idé rent säkerhetsmässigt då vi kan upptäcka fel innan det uppstår problem. Bilar med defekter kan snabbt utgöra en säkerhetsrisk om någonting händer när du kör i hög hastighet. När din bil är servad och har fått en stämpel i serviceboken av oss kan du känna dig tryggare i din bil.

Att lämna din bil på service och låta oss hitta eventuella fel i tid kan bespara dig pengar. Om vi till exempel upptäcker en trasig del i motorn och kan byta den i tid har vi förhindrat ett motorhaveri som är betydligt mer kostsamt att åtgärda. Lämnar du inte in din bil på regelbundna servicekontroller är sådana fel svåra att upptäcka i tid.

Bilservice med fri assistans i Uppsala

Alla Lämnar du din bil på service hos oss på Björklin Motor får du alltid garanti på utfört arbete samt assistansförsäkring i ett år. Assistansförsäkringen innebär att du får hjälp att transportera bilen till en verkstad eller bensinmack om den av någon anledning stannar eller inte startar, till exempel vid motorstopp, drivmedelbrist, strömlöst batteri, punktering eller förlust av bilnyckel.

Besök vår verkstad för bilservice i Uppsala.
Boka tid för bilservice i Uppsala.

Vad kostar det att serva bilen

Hos oss får du alltid garanti på utförd reparation. Det för att du som kund ska känna dig trygg med att lämna din bil till oss, och för att du ska känna dig säker med din bil ute på vägarna när du lämnat oss. Vi erbjuder alltid reparation utförd av kunniga och erfarna mekaniker Priset för bilservice i Uppsala varierar beroende på bilmodell och de åtgärder som görs i samband med servicen. Kontakta oss för att få ett prisförslag för service på just din bil. 

Vi utför bilservice på Jaguar i Uppsala.

Det här ingår i vår bilservice

Det här gäller när du bokar bilservice hos oss:

  • Service utförd av utbildade fordonsmekaniker.
  • 2 års funktionsgaranti på alla reservdelar.
  • Möjlighet att dela upp din verkstadsnota via Resursbank och betala när du vill.

Vad ingår i en bilservice

Vid bilservice följer vi din biltillverkares rekommendationer och kontrollerar bilens alla viktiga funktioner. Vad som ingår i en bilservice beror på vad som står angivet i bilens servicebok för olika servicetillfällen. Generellt kan man säga att vi kontrollerar följande:

  • Lampor
  • Vätskor (nivåkontroll, påfyllning och byte vid behov)
  • Olja och oljefilter
  • Bromsar
  • Elektronik
  • Motor
  • Interiör (bilbälten, speglar, handbroms etc.)

Vi provkör även bilen för att säkerställa att alla funktioner fungerar och att vi inte missat några problem som uppstår vid körning.

När behöver bilen servas

I bilens servicehäfte har biltillverkaren angivit ett intervall för hur ofta din bil behöver service. Serviceintervallet varierar mellan bilmärken och modeller men generellt anges en milbaserad och en årsbaserad intervall för när din bil bör servas. För dig som inte kör så mycket räcker det med den årsbaserade intervallen, till exempel att tillverkaren rekommenderar service var 12 månad. En milbaserad intervall innebär att din bil bör servas per visst antal mil och om du kör mycket med din bil kan du behöva lämna in bilen på service mer än en gång per år.

Många moderna bilar så kallad konditionsbaserad service vilket innebär att bilen anpassar serviceintervallen efter hur du kör och indikerar när det är dags för service. En offensiv körstil sliter mer på din bil än en lugn och försiktig.

Vad händer om jag glömmer bort att serva bilen

Om du glömmer eller struntar i att serva bilen kan den utgöra en säkerhetsrisk i trafiken utan att du vet om det. En annan nackdel med att hoppa över service är att eventuell garanti eller maskinskadeförsäkring för bilen inte längre täcker eventuella skador. Man bör vanligtvis inte överskrida tiden för service med mer än någon månad eller ca 100 mil, men vad som gäller exakt bör framkomma i villkoren för garanti eller försäkring.

Boka tid för service

Det är enkelt att boka tid för service hos oss. Ring oss eller lämna dina uppgifter i formuläret nedan. Vill du veta mer om priset för just din bilreparation är du välkommen att kontakta oss. I de flesta fall kan vi lämna ett pris direkt men ibland kan vi behöva be om att få återkomma inom kort med en offert.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort med förslag på lediga tider. Vi gör vårt yttersta för att hitta en tid som passar dig.